Civil ENG

Civil ENG

عمومی با محوریت مهندسی عمران
Civil ENG

Civil ENG

عمومی با محوریت مهندسی عمران

معرفی مهمترین گرایش های ارشد مهندسی عمران

سازه

یکی از مهمترین و پرطرفدارترین و شاید قدیمی ترین گرایش های مهندسی عمران در مقطع کارشناسی ارشد، گرایش سازه می باشد.

هدف در این گرایش تحلیل و طراحی انواع سازه ها ، اعم از : خطی ، صفحه ای و پوسته ای  و سازه های خاص می باشد.

طراحی سازه هایی نظیر : سیلو ها – مخازن نگهداری سیال – پلها – دکل های انتقال برق و ساختمان های بلند و کوتاه از جمله مواردی است که انتظار میرود یک مهندس سازه در دوره تحصیل و کار روی آن مسلط شود ، در همین راستا  از یک مهندس سازه توقع می رود  که در انتهای این دوره تسلط نسبی بر روی تحلیل و طراحی انواع سازه ها داشته باشد.

زمینه تحقیقاتی در این گرایش روز به روز در حال افزایش می باشد.

 

زلزله

این گرایش پر طرفدار، ارتباط نزدیکی با گرایش سازه دارد و فلسفه وجودی آن به آنجا بر میگردد که مهندسین عمران علی الخصوص مهندسین سازه برای ارتباط با مهندسین زلزله شناس (  seismologist - از گرایشات رشته زمین شناسی )   با مشکل روبه رو بودند و در بعضی موارد فنی طرفین در برقراری ارتباط با یکدیگر به مشکل برمی خوردند ، از این رو به این فکر افتادند تا رشته ای ایجاد کنند تا زبان هردو علم را بفهمد، از اینجا مهندسی زلزله متولد شد و تا به امروز هم کمک بسیار زیادی به دو رشته مادر خود یعنی سازه و seismology کرده است واین دورشته پیشرفتهای خود را مدیون این گرایش می باشند.  ( در واقع گرایش مهندسی زلزله شاخه ای از سازه می باشد که بر روی ذات زلزله تمرکز بیشتری می نماید)

زمینه تحقیقاتی در این گرایش روز به روز در حال افزایش می باشد.

 

ژئوتکنیک

در گرایش های سازه و زلزله نحوه توزیع نیرو ها در سازه و نحوه انتقال آن تا پی بررسی می شود ولی چگونگی انتقال آن از پی به زمین و مسائل مربوط به آن بررسی نمی شود ، از این رو این گرایش این وظیفه مهم را بر عهده دارد.

علاوه بر موارد فوق بررسی خاک زیر سازه و نحوه تقویت آن و چگونگی گسترش امواج زلزله در خاک و اندرکنش خاک و سازه و موارد دیگر در این گرایش بررسی می شود.

 

مدیریت ساخت

دوره کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت مجموعه ای آموزشی مرکب از دروس نظری و کاربردی در زمینه مدیریت پروژه بصورت عام و  پروژه های ساختمانی و عمرانی بصورت خاص می باشد.

فارغ التحصیلان این دوره ضمن آشنایی با اصول، مبانی و استاندارد های  برنامه ریزی، سازماندهی ، هدایت و کنترل  پروژه و سایر مباحث نوین در زمینه مدیریت پروژه با کاربرد آنان در مراحل مختلف یک پروژه آشنا می شوند. بازار وسیع نیازهای صنعت ساخت کشور در زمینه مدیریت پروژه زمینه جذب فارغ التحصیلان این رشته در بازار کار خواهد بود.

 

راه و ترابری

در گذشته از رشته مهندسی عمران با عنوان مهندسی راه و ساختمان نام برده می‌شد (راه: راه و ترابری، ساختمان: سازه) که این موضوع خود بیانگر ریشه‌دار بودن گرایش راه و ترابری در مهندسی عمران می‌باشد.

مهندسی راه و ترابری گرایشی است که در آن اصول و استانداردهای نوین در ساخت راه‌های جدید و بهسازی راه‌های قدیمی مورد توجه و پژوهش قرار می‌گیرد. در این گرایش به صورت خاص به طرح هندسی انواع راه‌های ارتباطی (اعم از راه‌های درون شهری، برون شهری، راه‌آهن، فرودگاه و ...) و مباحث مربوط به طراحی روسازی، زیرسازی، مدیریت و نگهداری و تحلیل ترافیکی راه‌ها پرداخته می‌شود. همچنین طراحی مسیرهای خاص از جمله طراحی تونل، طراحی پل و مشخصات فنی و مهندسی آنها نیز از مواردی است که در این گرایش مطرح است.

هدف این دوره، آموزش افرادی است که در نهایت دارای توانایی‌های لازم جهت طراحی و نظارت بر اجرای پروژه‌های تخصصی در زمینه مهندسی راه و ترابری گردند و ضمناً توان تحقیقاتی کافی جهت حل مسائلی که در این زمینه‌ها با آن روبرو می‌شوند را دارا باشند. همانگونه که پیشتر گفته شد این پروژه‌های تخصصی می‌تواند شامل راه، راه‌آهن، فرودگاه، حمل و نقل و ترابری باشد. کشورهای پیشرفته نظیر آمریکا، استرالیا، آلمان و انگلیس در عرصه پژوهشی در رشته راه و ترابری پیشتاز بوده و برای آن امتیازات خاصی قائل می‌باشند، به عنوان مثال دولت آمریکا سالانه میلیاردها دلار صرف پروژه‌های تحقیقاتی این رشته می‌کند

 

سازه هیدرولیکی

کارشناسی ارشد سازه‌های هیدرولیکی یکی از گرایش‌های کارشناسی ارشد عمران است که در زمینه تحلیل و طراحی سازه‌هایی که به نوعی با آب سروکار داشته و در ساختمان‌های هیدرولیکی به‌کار برده می‌شوند، فعالیت دارد. در واقع این گرایش ترکیبی از گرایش‌های سازه و آب می‌باشد.این گرایش همچنین با مباحث مطرح شده در هر دو موضوع مهندسی محیط زیست و بهداشت نیز ارتباط دارد. البته همانطور که عنوان شد، تأکید بیشتر این گرایش بر روی طراحی و محاسبه‌سازه‌های مرتبط با آب می‌باشد و مطالعات هیدرولوژیکی چندان در حیطه‌ مباحث   ادامه مطلب ...

جدول اشتال

یک فایل با فرمت اکسل از جدول اشتال با حجم 100 کیلوبایت در لینک زیر قرار داده می شود.


لینک دانلود : stahl

طراحی دال بتن آرمه

یک برنامه کم حجم تحت اکسل که دال بتن آرمه را با توجه به یک طرفه یا دو طرفه بودنش طراحی می کند.

دانشگاه : سمنان

سال : 1391

تهیه کننده : حمید ملک احمدی


لینک دانلود : slab design 

جزوه درس مهندسی ترابری

یک فایل از جزوه درس مهندسی ترابری با فرمت PDF به حجم حدود 1 مگابایت در لینک زیر آورده شده است.

دانشگاه : سمنان

سال : 1390

تهیه کننده : مهدی اکبری آقبلاغ


لینک دانلود : Transportation

جزوه درس روسازی راه

یک فایل از جزوه درس روسازی راه با فرمت PDF به حجم حدود 1 مگابایت در لینک زیر آورده شده است.

دانشگاه : سمنان

سال : 1390

تهیه کننده : مهدی اکبری آقبلاغ


لینک دانلود : Pavement